Activiteiten van de toercommissie

De agenda van de toercommissie verschilt regelmatig, maar een aantal activiteiten vinden we elk jaar terug. Graag lichten we deze kort toe:

Nieuwjaarstocht

Het jaar begint bij de Zwetplassers niet zonder een nieuwjaarsborrel. Maar de échte doorzetters stappen voordat ze alle leden een gelukkig nieuw jaar wensen eerst in de kano voor een nieuwjaarstocht, want ijs hebben we op 1 januari al jaren niet meer gezien op het Zwet!

Kanodagen Kadijkerkoog

De Prinsenstichting biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Elk jaar stapt een kleine groep enthousiaste vrijwilligers met een aantal mensen in de kano om ze de dag van hun leven te bezorgen. Een belangrijk uitje voor deze mensen, en we hebben hier dan ook nooit genoeg vrijwilligers voor!

Polder Rally

Al jaren organiseert de Zwetplassers een mooie toertocht die kanovaarders uit heel het land aantrekt: de Polder Rally. Het is een tocht door ons eigen natuurgebied en je kunt kiezen uit een afstand van 38, 65 of 90 kilometer. Voor zowel de aspirant-toerder als de doorgewinterde kilometervreter is dit dus een leuke uitdaging.

Toerweekend Wormer- en Jisperveld

Voor onze leden is dit weekend halverwege de zomer een leuke manier om eens een grotere tocht te varen dan het rondje van de vrijdagavond. Er wordt een tocht van zo’n 20 kilometer uitgezet waar ’s morgens rond 10:00 aan wordt begonnen. Het tempo wordt aangepast zodat de groep bijeen blijft. Een leuke manier om andere leden én de mooie omgeving beter te leren kennen!

Schemernacht tocht

De laatste vrijdag van september wordt het vaarseizoen afgesloten met een lange toertocht. We stappen om 19:00 uur in de kano maar komen pas tussen 22:00 en 23:00 uur terug. Daarna nog even opwarmen en nakletsen in de kantine want het kan zomaar de laatste tocht van het jaar zijn geweest.