Informatie SUP-benodigdheden

Om te kunnen Suppen is er een aantal spullen nodig:

1. Sup-board

De Sup boards waarop de training gegeven wordt zijn speciale (wedstrijd) boards voor de jeugd. Deze zijn smaller en sneller dan de ‘normale’ recreatieve boards. Mocht je de aanschaf van een sup board voor je kind overwegen, neem dan even contact op met de trainer.

2. Wetsuit

Gedurende de ‘warme’ periode is kleding minder belangrijk. Echter in de koude maanden (sep/okt – april/mei) is het hebben van een goed sluitende wetsuit van groot belang. Op deze manier blijft de jeugd warm en kan daarmee nog steeds enorm veel plezier beleven aan de SUP-sport.

Het belangrijkste van alles is dat een wetsuit goed passend is. Een wetsuit kan warmte vasthouden doordat het aansluit op de huid. Een dun passend wetsuit is dus altijd nog warmer als een te groot dik wetsuit.

Bij het aanschaffen is het dan ook prettig om in een winkel te shoppen wanneer je twijfelt over de maat. Koop nooit een wetsuit op de groei, het moet passen en aansluiten!

Wanneer je een wetsuit wilt voor koudere omstandigheden (en dat wil je😉) koop dan minimaal een 4/3 mm wetsuit maar een 5/4 mm kan ook prima wanneer het flexibel genoeg is, en is nog iets warmer.

Voor een super wetsuit; kijk eens bij de ION Capture 5/4. Is een super wetsuit met de flex en kwaliteit van een goed volwassen pak. Deze zijn met €150 wel kostbaarder als Decathlon maar dat haal je er zeker uit.

Van de Decathlon heb je ook prima pakken voor een vriendelijkere prijs

Hoofdzaak is: zorg voor een passend pak!! En verkoop het aan een iets kleinere sup kid wanneer je er uit gegroeid bent😉

3. Schoenen

In de winterperiode zijn surfschoentjes natuurlijk ook wenselijk.
Bij de Decathlon hebben ze ook goede schoentjes