Supervrijdag

Zoals elke vrijdagavond vertrekken we om zeven uur per kano, het is belangrijk dat je om kwart voor zeven aanwezig bent zodat we op tijd kunnen vertrekken. Onze spullen worden met een motorbootje naar het eilandje gebracht. Eenmaal op het eiland aangekomen trekken we wat warms aan en spelen we eerst wat spelletjes terwijl het kampvuur wordt aangestoken. Vervolgens zullen we allemaal rond het vuur gaan zitten waar we broodjes zullen bakken en marshmallows kunnen roosteren. Slapen is optioneel, maar als je moe bent dan kruip je lekker in je slaapzak in de grote groepstent van de ZP. De volgende ochtend zullen we om ongeveer 11 uur weer terug zijn bij de ZP.

Het is belangrijk dat je zelf zorgt voor extra lekker warme kleding voor ’s avonds want het kan erg koud zijn, en droge kleding zodat je bij aankomst niet in je natte kanokleding hoeft te blijven lopen. Als je laarzen hebt is het slim om deze ook mee te nemen want het kan nat zijn op het eiland. Verder zorg je, als je blijft slapen, zelf voor een matje en slaapzak en een ontbijtje.

Om een uur of tien ‘s avonds zal er een groepje richting de ZP varen zodat iedereen die niet blijft slapen maar toch graag meewilde, gewoon ’s avonds weer naar huis kan.