Kanopolo bij de ZP

Kanopolo bij de Zwetplassers is een discipline van de kanosport die de vereniging al jaren kenmerkt. De vaste doelen die uit het water steken zijn een herkenningspunt van de vereniging. Bovendien trekt deze sport altijd veel bekijks van wandelaars die vanaf het bruggetje de trainingen aanschouwen.

Altijd al willen weten waar deze doelen nu eigenlijk voor zijn? Dat is voor Kanopolo!

KV de Zwetplassers heeft in het verleden op hoog niveau gepresteerd op zowel nationale als internationale toernooien. Sinds 2016 heeft de polocommissie weer een jong team samengesteld waarmee hard getraind wordt. Zij komen als beginnend team uit in de derde klasse maar hopen natuurlijk dat de vele trainingsuurtjes hun vruchten zullen af werpen en dat 2017 afgesloten kan worden met een promotie naar de tweede klasse.

In 2019 is het poloteam van de Zwetplassers zelfs gepromoveerd naar de eerste klasse van het Nederlandse kanopolo.

Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met deze sport? Neem dan contact op met de polocommissie door een email te sturen naar kanopolo@zwetplassers.nl

Club materialen
Ben je nieuw, dan mag je tijdens trainingen gebruik maken van clubmateriaal. Het is de afspraak dat je in overleg met de trainer gedurende vier trainingen gebruik kunt maken van clubmateriaal. Daarna is het de bedoeling dat je zelf een poloboot, helm, zwemvest en spatzeil aanschaft. Hierbij kan de commissie jou ondersteunen met advies en bemiddeling in de aanschaf van tweedehands spullen.

De rol van de Polocommissie
De polocommissie zet zich in om deze tak van de kanosport bij de Zwetplassers actief te beoefenen. Zij nemen daarvoor de volgende taken op zich:

  • Organiseren van trainingen
  • Vertegenwoordigen van de poloërs binnen het bestuur
  • Verantwoordelijk voor clubmateriaal voor kanopolo binnen de club
  • Algemene wedstrijdagenda in de gaten houden
  • Begeleiden van de startende poloërs
  • Organisatie ZP open toernooi

Kanopolo toernooien
Kanopolo is een teamsport, daarom wordt ook met het hele team aan het begin van het seizoen als de agenda bekend is besproken aan welke wedstrijden wordt deelgenomen. De belangrijkste wedstrijden zijn het Nederlands Kampioenschap, deze is verdeeld over drie weekenden.

Wedstrijdlicentie
Om aan wedstrijden deel te mogen nemen heb je een wedstrijdlicentie nodig.
Een wedstrijdlicentie vraag je rechtstreeks bij het Watersportverbond aan. Dit kan via de website van het Watersportverbond: Mijnwatersportverbond. De wedstrijdlicentie loopt door tot wederopzegging.

Via deze site van het Watersportverbond is alle informatie over de kosten en wijze van bestellen van een licentie beschikbaar.