Drie ZP Nederlandse kampioenen op NK K1 Marathon

Wies, Milan en Joep NL-kampioen Marathon.

Onder schitterende omstandigheden is afgelopen zondag 2 april het NK K1 Marathon gevaren op het Beatrixkanaal in Eindhoven. Tijdens deze marathon over 26km (met 2 overdragingen) voor de senioren en 15km (met 1 overdraging) voor de junioren deden namens de ZP Joep, Rick, Wies en Milan mee.

In een sterk veld met oa. deelname uit België, Frankrijk en Duitsland hebben de ZP vaarders zeer goed gepresteerd. Bij de dames junioren heeft Wies het NL-kampioenschap behaald door als eerste Nederlandse als 3e achter twee deelnemers van Neerpelt te eindigen. Joep heeft zich na de 2e overdraging samen met 2 deelnemers uit Frankrijk (7e en 8e op WK marathon 2016)  kunnen losmaken van de rest en uiteindelijk in de eindsprint net niet kunnen winnen. Hierbij met de 3e plaats ook eerste Nederlander en daarmee NL-kampioen.

Voor Milan was het een eenzame strijd. Tot de overdraging nog mee kunnen gaan met 2 Belgische vaarders maar helaas waren die sneller bij de overdraging waarna het nog 13km alleen varen was. Ook Milan werd 3e en daarmee NL-kampioen.

Wies, Milan en Joep, gefeliciteerd met de kampioenschappen!

Uitslagen zijn te vinden op de Uitslagen pagina

Reacties