Goede prestaties ZP-ers op Olympic Hopes Poznan (Polen)

 

Van 14 t/m 16 september hebben Wies, Milan en Lance deelgenomen aan de Olympic Hopes in Poznan. Dit is een wedstrijd voor vaarders geboren in 2001-2003 vanuit de hele wereld. Door hun selectie voor de focusgroep Kanosprint Nederland hebben zij geplaatst voor deze Hopes.

Voor Lance was dit de eerste keer in een dergelijk grote internationale wedstrijd terwijl het voor Wies en Milan alweer het laatste jaar was. Op vrijdag stond de 1000m op het programma voor Lance en Milan. Voor Lance strandde deze eerste dag helaas in de series. Milan wist zich wel te plaatsen voor de halve finale door 3e in de serie te worden maar kwam in de hierin met een 5e plaats net 2 plaatsen te kort voor de finale.

Op zaterdag mocht Milan weer als eerste aan de bak voor de 500m. Na weer een goede serie met een 4e plaats was dezelfde resultaat in de halve finaleĀ  (1.51.0) weer niet voldoende voor de finale. Lance wist op de 500m een mooie tijd neer te zetten maar kwam 0,7 sec te kort voor een plaats in de halve finale.

Wies mocht in de K2 met Femke op de 500m vechten in de serie om plaatsing voor de halve finale. In die halve finale om de laatste 3 plaatsen voor de finale kwamen de dames met een 4e tijd van 1.56.01 slechts 0,6 seconden tekort voor de A-finale.

De 200m op de zondag was de afsluitende afstand. Voor Wies de afstand waarop de focus ligt, voor Lance een mooie afstand en voor Milan niet het hoofdnummer. Milan mocht om 7.38 uur in de ochtend aantreden voor de 200m, een vroegertje voor de supporters dus. Hij wist nog net de halve finale te halen, maar daarna ging de rest toch echt te hard.

Lance wist de teleurstelling van de eerdere uitschakeling in de series weg te spoelen door zich op de 200m wel te plaatsen voor de halve finale! In die halve finale ging het echter erg hard en betekende het toch het einde van het toernooi voor Lance.

De ogen waren vervolgens op Wies gericht die voor de ZP het toernooi ging afsluiten. Na een zware serie waarin wel de halve finale werd behaald was met een tijd van 45.13 de halve finale toch het maximaal haalbare.

Als ZP zijn we trots dat we weer sporters hebben die in het internationale veld mee kunnen strijden op de finales. Op dit moment waren de finales nog net niet haalbaar maar de progressie in de afgelopen 3 versies Olympic Hopes is duidelijk zichtbaar. Voor Lance een stimulans om volgend jaar weer een stap verder te maken.

 

Reacties