Kunst kijken bij de Zwetplassers

 

Kunst kijken bij Kanovereniging De Zwetplassers.

In het weekend van 17 en 18 februari a.s. exposeren leden van Kanovereniging De Zwetplassers in Wormer hun werk in het clubhuis aan het Zwet. Er is werk te zien Ger Zaagsma , Jos Conijn, Nanda Oldenburg en Stella Burggraaf. Het bestuur heeft de kunstenaars hiervoor benaderd om ook in de wintermaanden, wanneer er niet gevaren wordt, wat reuring in het verenigingsleven te brengen.

Ger Zaagsma (Schilderijen) – Voor deze expositie selecteerde Ger speciaal aquarellen uit de omgeving van Wormer. Zijn voorkeur gaat uit naar brede, panoramisch uitgevoerde landschapsschilderijen, waarin stilte en spiegelingen afgewisseld worden met woeste paneelstreken van dreigende luchten.


Jos Conijn (Beelden) – Jos stortte zich in 2002 op z’n eerste steen en besloot hierop nader kennis te maken met de mogelijkheden van steen. Resultaat hiervan: Penselen ingeruild voor beitels en hamer. STONE SCULPTURE: ‘We leven in een tijd van beeldvorming!’ De ‘derde’ dimensie in beeldhouwwerk geeft mij de extra uitdaging om een ‘verdiepend’ beeld te maken. Steen de oermaterie van ons bestaan, heeft het eerste tijdperk al op zijn naam. Steen wacht al vanaf de oertijd, om als een beeld te worden gevormd in onze tijd!

Nanda Oldenburg (Keramiek) – Vanaf haar 20e werkt Nanda met klei, een mooi en natuurlijk materiaal om verschillende objecten mee te maken. Haar voorkeur gaat uit naar het maken van sculpturen. Daarnaast werkt ze in opdracht en heeft voor toonaangevende bedrijven schalen, kommen en torso’s mogen maken.


Stella Burggraaf (Schilderijen) – De olieverf schilderijen die Stella maakt, zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande polders, die je in de omgeving kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen zij haar eigen beeld creëert; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten en dan komt het Wormer- en Jisperveld telkens weer bovendrijven.

Uiteraard zijn ook buitenstaanders van harte welkom om de kunstwerken en de bijzondere locatie van deze vereniging eens van dichtbij te bekijken. Voorzitter Maurits de Rooij zegt hierover: “Het komt allemaal samen op de prachtige locatie waar het Zwet over gaat in de Poel. Sport, Kunst en Cultuur wordt niet voor niets vaak in een adem genoemd. Wanneer onze leden zich met de kano door het Wormer- en Jisperveld verplaatsen, geeft dat naast de ontspanning, ook inspiratie in creatieve zin. Dit zie je terug in de deze expositie. Daarom ben ik erg blij en trots dat er na jaren weer een expositie is in het door de Zwetplassers zelf gebouwde clubhuis”.
Bij kanovereniging De Zwetplassers wordt je uitgenodigd tot ontspanning en/of inspanning op sportief en sociaal gebied. Zowel op als rond het water, op de mooiste en uniekste plek van Nederland – het Wormer– en Jisperveld. Jong en oud is welkom.

Reacties